Over ons

InstrumentenBank.nl is is een initiatief van Musidesk, Het MusiaterAdams en de KNMO met als doelstelling zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven om een instrument te (leren) bespelen. Het is een marktplaats die muziekliefhebbers die instrumenten willen lenen, samenbrengt met culturele organisaties of particulieren die ze willen verhuren. InstrumentenBank.nl kenmerkt zich vooral door gemak en transparantie.

 

Gemak

De website is zeer eenvoudig in gebruik. Muziekliefhebbers kunnen zonder dat ze hoeven in te loggen vrijblijvend de instrumentenbank raadplegen. Pas wanneer ze een gevonden instrument willen huren, worden de noodzakelijke persoonsgegevens gevraagd om de aanbiedende partij contact op te kunnen laten nemen.

Culturele instellingen kunnen gemakkelijk hun instrumenten plaatsen om ze zo te huur aan te bieden. Het enige dat hiervoor nodig is, is een verzoek om aanbieder te worden. En uw tijd om de noodzakelijke gegevens, zoals adresgegevens, logo en de instrumenten te plaatsen.

 

Transparantie

De aanvrager ziet ten allen tijde door welke organisatie/particulier een instrument wordt aangeboden. Ook kan ze eventuele bij de aanbiedende partij geldende huurvoorwaarden bekijken.* Wanneer een bezoeker aangeeft een instrument te willen huren, dan wordt door InstrumentenBank.nl het verzoek neergelegd bij de aanbiedende partij. De bezoeker is daarmee dus nog nergens aan gebonden. Verdere afstemming verloopt vervolgens tussen de aanvrager en de aanbieder.

 

Informatie op/over InstrumentenBank.nl

Zowel bezoekers als instellingen kunnen op InstrumentenBank.nl terecht voor meer informatie over het vinden, huren en verhuren van instrumenten. Op de pagina Hoe het werkt vindt u algemene informatie en kunt u antwoorden vinden op veelgestelde vragen. Ook kunt u via het contactformulier vragen stellen aan InstrumentenBank.nl, of uw ideeën met ons delen.

 

Via de sociale media houden we u bovendien altijd op de hoogte van het laatste nieuws over InstrumentenBank.nl.

*Bij elke huurovereenkomst gelden de voorwaarden van de verhurende partij. De algemene voorwaarden die op deze site vermeld staan, dienen hiervoor slechts als voorbeeld.